Oud-finalisten starten goed in damkampioenschap

Derryl Bohr (r) startte gisteren in de voorronde van het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) met een zege op Ricardo Palisie. Foto: SDB
Print Friendly, PDF & Email

Niaaz Salarbaks, Derryl Bohr en Rodney Lion zijn het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) goed begonnen. Het drietal, dat bij het laatstgehouden landskampioenschap van de Surinaamse Dambond (SDB) in de finale zat won in de voorronde die gisteren van start ging van respectievelijk Waldi Anches, Ricardo Palisie en Narain Ramnarain.

Salarbaks, die bij de vorige SDK in 2020 op de derde plek eindigde achter titelverdediger Guno Burleson en Johannes Alfaisie die toen semikampioen werd gaat na zijn zege samen met Don Elliot aan kop in poule A van de voorronde. Bohr deelt in poule B de koppositie met Oniel Misiedjan en William Orie terwijl Rodney Lion die het toernooi in 2015 won gedeeld eerste staat met Pradeep Hardayal en Sharvan Debipersad.

De voorronde, die in het Denksportcentrum op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname wordt afgewerkt telt 44 spelers verdeeld over zes poules: vier groepen van acht dammers en twee van zeven. In de poules met zeven spelers is er vanwege het oneven aantal dammers in die groepen elke keer weer iemand anders vrij. Gisteren waren dat Johan Sakimin (poule C), Gerson Bendt (poule D), Deeradj Somai (poule E) en Arwien Bhagwandas (poule F).

De tweede speelronde van de voorronde gaat vanavond zeven uur van start. Het toernooi telt in totaal zeven speelrondes. Uit elke poule gaan de twee beste dammers door naar de finale waar ze worden opgewacht door Burleson en Alfaisie.

Uitslagen eerste ronde
Poule A: Salarbaks – Anches 2-0; Don Elliot – Arun Mohan 2-0; Rohan Doergamisier – Cliff Karijodrono 1-1; Jageswar Mohanlal – Satram Ramoe 1-1;

Poule B: Bohr – Palisie 2-0; Orie – Dewsaran Sital 2-0; Sanchit Satishkoemar – Oniel Misidjan 2-0; Rudie Benschop – Satish Chandai 1-1

Poule C: Phavankoemar Basdewsing – Imro Adriaans 2-0; Fernando Amelo – Santosh Bhagwandas 1-1; Arief Salarbaks – Jaikishan Sital 1-1

Poule D: Rinaldo Kemnaad – Marcel Oostburg 2-0; Robur Levens – Gangadin Pradeep 2-0; Carlos Adaba – Ashwien Jaiandra Birdjoe 1-1

Poule E: John Schmeltz – Rajesh Dipai 2-0; Edson Amoekonie – Harrypersad Laldjietsing 2-0; Quincy Ngawirkomo – Bisoenkoemar Oepasie 2-0

Poule F: Lion – Ramnarain 2-0; Sharvan Debipersad – Naresh Ragho 2-0; Hardayal – Jimmy Cheng 2-0.

VANDAAG