‘A boi bigi’

Jeffelou Koorndijk liep onder de twee minuten op de 800 meter. Foto: VSJS
Print Friendly, PDF & Email

De droom van Jeffelou Koorndijk is werkelijkheid geworden, door op de 800 meter onder de twee minuten te lopen. Zaterdag in het Estadio Municipal eindigde de Surinaamse atleet op de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen op de zesde plaats met een tijd van 1.59.21. De Uruguayaan Gonzalo Pereyra werd de winnaar met een tijd van 1.52.98.

“Eerlijk gezegd, hij heeft mij volkomen verrast. Door bepaalde omstandigheden (weer, ademhaling en voeding) haalt hij onder de twee minuten niet, dacht ik. Wij hebben gisteren even maar getraind en ik vroeg hem nog, wat denk je. Hij gaf aan dat het zou lukken, maar had wel zijn twijfels. Maar wat hij vandaag heeft gepresteerd, zeg ik Koorndijk yu bigi, om tussen de snelle jongens dit neer te zetten,” zegt trainer Milton Clarke. Koorndijk had een inschrijftijd van twee minuten en zeven seconden.

De coach was ook verrast dat Koorndijk in de eerste 400 meter op de vierde plaats stond. “Bij de laatste ronde, om de laatste bocht, is hij een beetje gaan droppen. Ik denk een lichte hamstring, waardoor hij de zesde plaats heeft bereikt.” Aan het einde van de race is Koorndijk gaan liggen en werd hierna behandeld door de arts.

Daarna begon hij over te geven en voelde zich duizelig. Na overleg met de trainer werd geadviseerd om hem naar de behandelkamer te brengen. De arts gaf aan, dat er niets ergs met hem aan de hand was. “Hij heeft alles gegeven. En als je alles geeft, ga je normaliter overgeven. Hij moet nu gewoon uitrusten en daarna zal hij weer normaal zijn.”

Van de tien atleten die deelnamen aan dit nummer hebben zeven onder de twee minuten gelopen. De Chileen Hans Scholz eindigde op de tweede plaats met een tijd van 1.54.35, terwijl Argentijn Rodrigo Munoz de laatste podiumplaats opeiste met een tijd van 1.54.75. De Argentijn Agustin de Zan (1.57.60) en Ecuadoriaan Francisco Parades (1.58.64) eindigden op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

De Peruaan Flavio Torres (1.59.64) was de zevende atleet, die onder de twee minuten liep. De Panamees Diego Camacho (2.00.93), Chileen Eduardo Cataldo (2.05.77) en Braziliaan Bryan Nikson (2.15.71) eindigden op de achtste, negende en tiende plaats.

VANDAAG