Guyanese wielrenners dominant in ronde van Para

De Surinaamse Wielrenunie organiseerde in het weekend de Ronde van Para. Foto: SWU
Print Friendly, PDF & Email

Guyanese wielrenners domineerden zondag het podium tijdens deelname aan de ronde van Para. Het evenement stond onder auspiciën van de Surinaamse Wielren Unie (SWU). Naar verluidt zagen de westerburen de bekendmaking van de ontmoeting op sociale media en maakten meteen contact voor deelname. Hun bezoek was niet tevergeefs, want zij gingen aan de haal met de hoofdprijzen in het overall, junioren- en masters (veteranen) klassement.

Het is bekend dat het niveau van de Guyanezen hoger ligt en was het voor lokale wielrenners een welkome geste. Zij konden zich op deze manier aan hun concurrenten optrekken. Het peloton bestaande uit 31 rijders vertrok zondagmorgen vanuit Pansa Group of Companies aan de Martin Luther King Highway. De groep vervolgde haar weg over een uitgestrekte parcours van ruim 84 km richting de Afobakkaweg, Desiré Delano Bouterse Highway, Krakaweg, terugkeer Afobakkaweg naar de finish bij Pansa Group of Companies.

Op ruim 65 km ontsnapte de Guyanese Deeraj Gharbarran. Hij keek hierna niet meer om en ging als eerste over de finish in een tijd van 2 uur 7 minuten en 22 seconden. De rest van de groep kwam op een afstand van ruim drie minuten binnen.

In het overall klassement gingen de nummers twee tot en met vier posities ook naar de westerburen. Ondanks de dominantie van de gasten vond SWU-voorzitter Earl van Wilgen, dat de lokale wielrenners redelijk goed tegenstand hebben geboden. Zoals verwacht lag het tempo van de gasten hoog. Naar verluidt was de gemiddelde snelheid 40 km per uur. Volgens Van Wilgen zijn de Surinaamse wielrenners nog niet op dit niveau.

Vorige maand namen enkele lokale wielrijders deel aan een tweedaagse etappe ontmoeting in Guyana. Eerder dit jaar waren de westerburen ook op bezoek in Suriname. Van Wilgen verzekert dat er meer van zulke wegraces zullen komen.

Volledige uitslag:
Overall top 10 (elite):
1. Deeraj Gharbarran
2. Kemuel Mozes
3. Christopher Griffith
4. Paul Choweenam (allen Guyana)
5. Kenrick Sahadeo
6. Ruben Vismale
7. Adjini Cuttings (Guyana)
8. Benito Geerlings
9. Dimitri Madamsir
10. Wilfred Visser

Junioren:
1. Adjani Cuttings (Guyana)
2. Dimitri Madamsir
3. Keoma Sumter

Masters:
1. Paul Choweenam (Guyana)
2. Ruben Vismale
3. Benito Geerlings

Dames:
1. Brigitte Rijsdijk
2. Vanity Somo

VANDAAG