U-20 voetbalbondscoach blijft optimistisch

De nationale U-20 voetbalselectie verloor zondag met klinkende cijfers van Mexico, maar bondscoach Werner Blackson gelooft dat Suriname door de groepsfase van het Concacaf kampioenschap komt. Foto: Vavel
Print Friendly, PDF & Email

Bondscoach Werner Blackson is hoopvol gestemd ondanks de nationale jongens U-20 voetbalselectie zondag bij haar openingswedstrijd in de strijd om het Concacaf kampioenschap met 0-8 werd afgemaakt. Vandaag om 19.00 uur staat het tweede treffen met Haïti op het programma. Het nationale team moet dan weer aan de bak in de zoektocht naar de drie punten. Van elke groep plaatsen de nummers één tot en met drie zich voor de knockoutronde. Haïti speelde in zijn eerste ontmoeting 4-4 gelijk tegen Trinidad en Tobago.

Blackson blikt positief vooruit. “Wij gaan weer moeten strijden en moeten scoren.” Vooral het laatste zal doorslaggevend zijn wil Suriname een plek in de knockoutfase bemachtigen. De oefenmeester merkt op dat het Franssprekende eiland over een goede ploeg beschikt, die in verdedigend opzicht heel gedisciplineerd speelt.

De medische staf heeft haar handen vol, aangezien een aantal internationals met fysieke problemen te kampen had tegen Mexico. Het slechte speelterrein zou deels ook hieraan hebben bijgedragen. Blackson erkent dat er blessures zijn. In het bijzonder het kwijtraken van sleutelspeler Dimitrio Andro in de tweede helft kan mogelijk een aderlating zijn. De oefenmeester kon niet met zekerheid aangeven als de aanvallende middenvelder beschikbaar zal zijn voor het treffen tegen de Haïtianen. Indien niet zal iemand anders zijn plek moeten innemen.

De ontmoeting tegen Mexico heeft laten zien waar Suriname momenteel op U-20 niveau staat binnen de Concacaf-regio. Blackson vond echter dat zijn team bij vlagen goede momenten in de wedstrijd heeft gehad. Het resultaat van dit spel waren de vele kansen die werden geschapen. Hij was niet helemaal tevreden over de uitvoering in voornamelijk verdedigend opzicht. Blackson gelooft dat met een professionele aanpak Suriname over enkele jaren beter tegenstand aan de toplanden in de regio zal kunnen bieden.

Na de ontmoeting tegen Haïti moeten de jongens na donderdag weer aan de bak tegen Trinidad en Tobago.

VANDAAG