Suriname naar WK 2018: “Wordt een aardig team”

Suriname heeft zijn zinnen gezet op deelname aan het WK 2018. Een flink aantal Nederlandse voetballers moeten Suriname helpen een ticket te bemachtigen.

Een wetsvoorstel moet het mogelijk maken dat buiten Suriname voetballende spelers van Surinaamse afkomst via een dubbel paspoort voor Suriname kunnen uitkomen. In januari of februari stemt De Nationale Assemblée daarover. Wordt de wet aangenomen, dan neemt het potentieel van het Surinaamse elftal flink toe.

Op 26 december speelt Suriname al een officieuze interland tegen de kampioen van Trinidad & Tobago. Vijf Eredivisie-spelers hebben al toegezegd mee te doen. Het gaat om Ryan Koolwijk (FC Dordrecht), Evander Sno (Westerlo), Milano Koenders (Heracles), Donovan Slijngard (SC Cambuur) en Calvin Mac-Intosch (SC Cambuur). Koenders draagt zelfs de aanvoerdersband.

“We kunnen in elk geval een aardig team formeren”, zegt Koenders in De Telegraaf. “Het belangrijkste is echter dat tweede kerstdag al een historische dag wordt. Alle spelers zijn ook dolenthousiast en kunnen niet wachten. Mijn ouders zijn in Suriname geboren en ik heb daar een huis, waar ik jaarlijks kom. Het lijkt me schitterend om Suriname op de kaart te zetten.”

Mocht het wetsvoorstel erdoor komen, dan zijn ook spelers als Dwight Tiendalli, Royston Drenthe, Marvin Emnes, Ryan Donk, Boy Waterman, Glynor Plet, Darryl Lachman, Kelvin Leerdam, Lorenzo Davids, Gianni Zuiverloon, Roland Alberg, Dion Malone, Rydell Poepon, Virgil Misidjan en Mitchell Donald speelgerechtigd voor het Surinaamse elftal. Ex-Ajacied Nordin Wooter is initiatiefnemer van het project en Dean Gorré werkt nu als bondscoach.
Momenteel vindt in Partycentrum Borchland in Amsterdam een persconferentie plaats, waarbij ook bondcoach Gorré, Nordin Wooter en een vertegenwoordiging van de Surinaamse Voetbalbond aanwezig zijn. De details over hoe Suriname het WK in 2018 in Rusland kan bereiken, worden op de persconferentie bekendgemaakt.

VoetbalPrimeur.nl
Bewerkt door: Redactie

VANDAAG