Sociale Zaken komt drieling 5 jaar tegemoet

De trotse ouders Sharon de Bruin en Teresko Vlijter met hun drieling op bezoek bij minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Foto Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Sharon de Bruin en Teresko Vlijter brachten donderdag samen met hun drieling, het meisje Kaylan en de jongens Raylan en Taylan, een bezoek aan minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

De drieling werd op 28 mei geboren. Bij hun bezoek kregen ze elk een verzorgingsgeschenk met Zwitsal spullen. Tevens mochten de ouders een waardebon in ontvangst nemen.

Volgens minister Amafo is deze drieling de 9e die zij helpt. De drieling heeft het recht op SRD 1500 per maand voor het onderhoud en SRD 1000 voor de huisvesting.

Amafo feliciteerde de drieling namens de Staat Suriname. Ze zei dat het altijd bijzonder is wanneer er een drieling wordt geboren. Het is niet iets dat iedere dag gebeurt. De regering Bouterse/Ameerali heeft het belangrijk geacht om voorzieningen te treffen, zodat de ouders van drielingen tegemoet gekomen kunnen worden in de zorg van de kinderen, zei Amafo.

Vader Teresko, die het woord voerde, is de regering dankbaar en gaf aan dat het een wens van hem was om één kind te krijgen, terwijl de moeder twee kinderen wenste. Uiteindelijk werd het een drieling.

Het gezin krijgt de tegemoetkoming van de Staat vijf jaar lang.

VANDAAG