Adhin jongste vicepresident Suriname

Vicepresident Ashwin Adhin

Michael Ashwin Satyandre Adhin werd woensdag geïnstalleerd als vicepresident van de Republiek Suriname. Adhin is met zijn amper 35 jaar, de jongste vicepresident ooit van Suriname. Hij werd geboren op 10 juni 1980.

Vicepresident Adhin deed pas in juli 2013 zijn intrede in de politiek. Hij werd door president Desi Bouterse gevraagd om Shirley Sitaldin op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (later: Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), op te volgen. Adhin vroeg bedenktijd en besloot na beraad met zijn familie in te gaan op het aanbod van Bouterse.

Adhin was als docent verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij is voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS) geweest. Adhin is ingenieur in de informatietechniek. Hij is gecertificeerd als breedband engineer en daarnaast ook filosoof. Bekend is dat Adhin zich ook in de yoga en muziek heeft gespecialiseerd. Van Adhin is ook bekend dat hij een topdammer is. Hij heeft verscheidene prijzen gewonnen.

De jonge Adhin kreeg bekendheid bij president Bouterse toen hij zich als voorzitter van de CUS bezighield met de voorbereiding van de viering van 140 jaar Hindostaanse immigratie.

Bij de beëdiging van Adhin als minister van Onderwijs en Volksontwikkeling was president Bouterse zeer onder de indruk van de enorme verdiensten van Adhin. Hij las tijdens de beëdigingsceremonie het curriculum vitae van Adhin voor. Bouterse zei zeer onder de indruk te zijn van het ontwikkelingsniveau en de leiderschapskwaliteiten van de jonge Adhin. De president zei in zijn toespraak, na de beëdiging in juli 2013, dat de familie waaruit Adhin is voortgekomen synoniem staat voor onderwijs.

Op 23 mei 2015, twee dagen voor de verkiezingen, maakte president Bouterse op de laatste verkiezingsbijeenkomst van zijn partij bekend dat Adhin de vicepresidentskandidaat van de Nationale Democratische Partij (NDP) is. Adhin zelf was totaal verrast met deze mededeling.

Als vicepresident krijgt Adhin een zware taak. Dat zei president Bouterse woensdag tijdens zijn inaugurele toespraak. Maar Bouterse zegt alle vertrouwen in Adhin te hebben als de nieuwe vicepresident van de Republiek Suriname.

Bekijk hier de documentaire The Next Generation
https://youtu.be/m3HFcO0tbEI

VANDAAG