Tibitibrug verzakt door overbeladen trucks

Verzakking Tibitibrug. Foto: Burgerinformatiecentrum Para

De houten brug over de Tibitirivier is per direct gesloten voor het vrachtverkeer. Volgens bewoners van het dorp Tibiti is een overbeladen truck met hout over de ongeveer 75 meter houten brug gegaan, waardoor een dwarsligger doorgezakt is.

Deskundigen van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT en C) hebben na oriëntatie laten weten dat de schade aanzienlijk is. De rijweg naar West- Suriname is ook gesloten voor het vrachtverkeer boven de 4 ton, vanwege de slechte staat van de rijweg en de aanhoudende regens.

Ritesh Moerlie, waarnemend coördinator van de afdeling Wegen-sectie Zuid, geeft aan dat een aannemer van de week nog herstelwerkzaamheden zal uitvoeren aan de brug. Versteviging van de peilers, vervanging van de dekplanken en het aanbrengen van rijplanken behoren volgens Moerlie, tot de herstelwerkzaamheden. Voorlopig kan er geen vrachtverkeer over de brug, ook niet na herstel. Er is alleen personenverkeer toegestaan, maar bij de uitvoering van de herstelwerkzaamheden zal geen enkel verkeer gebruik kunnen maken van de brug.

Er vindt veel houttransport plaats vanuit de gebieden Fala Watra, Kaaimanston, Wita Gron en Tibiti naar de zuidelijke richting. Hierdoor vertoont de rijweg Zanderij en West-Suriname veel kuilen. Op advies van de minister van OWT en C, Jerry Miranda, is de totale rijweg naar West-Suriname tot nader orde gesloten voor het vrachtverkeer boven de 4 ton.

VANDAAG