Clarence Breeveld overleden

Clarence Breeveld. Foto: Geertjan Lassche Media
Print Friendly, PDF & Email

Clarence Breeveld, zanger, gitarist en componist, is donderdagavond in zijn woning in Houten, Nederland overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Clarence Breeveld was bekend om zijn Surinaams-Nederlandse Gospel en Kaseko muziek. Er werd op 12 februari in Nederland een eerbetoon voor Clarence Breeveld gehouden waarbij hij door president Bouterse werd gedecoreerd tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster. Eugene van der San was speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland afgereisd om Clarence Breeveld namens de president te decoreren.

Clarence Breeveld werd geboren op 11 september 1948 in Nieuw-Nickerie. Hij was het derde kind in het gezin Breeveld. Zijn broers Borger, Hans en Carl Breeveld bespeelden ook de gitaar. In 1970 vertrok Clarence Breeveld voor studie naar Nederland.

Clarence Breeveld is 68 jaar oud geworden.

VANDAAG