Tarief toeristenkaart Suriname wederom omhoog

Nederlands paspoort. Foto: Novum

De toeristenkaart voor Suriname wordt per 15 maart 2018 wederom duurder. Passagiers die naar Suriname reizen zullen vanaf deze datum EUR 35 of US$ 40 moeten betalen voor een toeristenkaart. Dat meldt het Consulaat van Suriname in Amsterdam. Het huidige tarief voor de toeristenkaart voor reizigers vanuit Europa is EUR 30. Reizigers uit de rest van de wereld betalen US$ 35.

De vorige tariefsverhoging was op 15 maart 2016. Waarom het tarief voor een toeristenkaart wordt verhoogd, maakte het consulaat niet bekend.

De toeristenkaart is uitsluitend bestemd voor toeristische doeleinden, vakantie en familiebezoek. De kaart kunnen personen van Surinaamse afkomst slechts voor één reis worden gebruikt. Voor de toeristenkaart hoeft geen pasfoto te worden ingeleverd. Met een toeristenkaart kan een persoon van Surinaamse komaf maximaal zes maanden in Suriname verblijven, terwijl dit voor toeristen een maximaal verblijf van 90 dagen geldt.

Met de intrede van de toeristenkaart op 25 november 2011, is de visumplicht komen te vervallen. De kaart is verkrijgbaar bij het Surinaams consulaat in Amsterdam, Schiphol Airport en op de Johan Adolf Pengel International Airport.

VANDAAG