Regeringsteam naar Boven-Surinamegebied

Boven-Suriname. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Een delegatie bestaande uit minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) en leden van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is gistermorgen vertrokken naar het Boven-Surinamegebied.

Ook de districtscommissaris van Boven-Suriname, Yvonne Pinas en NDP-assembleelid, Silvana Afonsoewa, maken ook deel uit van de delegatie.

De delegatie is naar het gebied gegaan om zich te oriënteren. Tegelijkertijd zal minister Dodson ook kijken naar het elektriciteitsprobleem in het gebied. Minister Noersalim zal kijken naar de overheidsgebouwen in de dorpen die afgebouwd moeten worden.

Het regeringsteam logeert in het dorp Foetoe na Kaba. Vandaag zal er een krutu worden gehouden met het traditioneel gezag en de dorpelingen.

In het Boven-Surinamegebied waren de dorpelingen een hele poos verstoken van elektriciteit, doordat de overheid geen brandstof aanleverde. Volgens assembleelid Afonsoewa zijn de dorpen intussen al voorzien van brandstof.

De groep keert donderdag terug naar Paramaribo.

Obe Kwadjani, hoofdkapitein van het dorp Dan in het Boven-Surinamegebied, zei eerder aan Suriname Herald dat de bewoners zelf geld moeten inzamelen voor de aankoop van brandstof om zo het dorp te voorzien. Dorpelingen voelen zich gedupeerd door de overheid. Het zijn steeds weer de binnenlandbewoners die het moeten ontberen. Ook de prijzen van de goederen in het binnenland zijn enorm hoog, aldus hoofdkapitein Kwadjani.

Simone Awanna

VANDAAG