17-jarig meisje biedt tegenstand en voorkomt verkrachting door stiefvader

Foto: Korps Politie Suriname

Een 17-jarig meisje deed aangifte van poging tot verkrachting en feitelijke aanranding bij de politie van het ressort Houttuin. Volgens verklaring van het slachtoffer was zij in bad toen haar 54-jarige stiefvader Silent A. plotseling de deur opendeed.

Zij rende de badkamer uit, achterna gezeten door haar stiefvader. In de slaapkamer aangekomen, greep Silent de 17-jarige en betastte haar. Zij verklaarde tegenover de politie dat door haar gegil en de heftige tegenstand die zij bood, ze heeft kunnen voorkomen dat zij werd verkracht door haar stiefvader.

De verdachte werd opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de stiefvader in verzekering gesteld.

VANDAAG