"Taa Fa" wint Golden Edition Suripop XX

“Taa Fa” is het winnende nummer van Suripop XX van componist Byciel Watsaam. Op de tweede plaats staat “Pasensi” van componist Ornyl Malone. De derde plaats is voor het nummer “Mi gowtu”, een compositie van Harold Gessel. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

"Taa fa, taa fa ya" galmde het zaterdagavond in een gevulde Anthony Nesty Sporthal waar de Golden Edition van Suripop XX plaatsvond. Bij de vertolking van dit nummer van componist Byciel Watsaam, was het duidelijk dat dit een van de favoriete nummers was onder het publiek. "Taa Fa" vertolkt door Lycintha Watsaam en Eugene Main is tot de nummer één compositie uitgeroepen, "Pasensi" van componist Ornyl Malone is op de tweede plaats en op de derde plaats is het nummer "Mi gowtu" van Harold Gessel geëindigd.

Het publiek werd verwelkomd met een muzikale intro van het winnende lied van Suripop XIX "Yu Kor' mi ati" en een dansspektakel. Hierna kwam Frank Cameron, voorzitter van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in Suriname, aan het woord. Hij zei nu te zullen afzwaaien als voorzitter van de stichting om zich te richten op het auditorium.

De presentatoren Henk van Vliet en Odette Miranda hebben het geheel aaneen gesproken. Van Vliet liet weten dat Suripop tot nu toe 236 composities heeft gepresenteerd.

Alle twaalf composities werden achtereenvolgens vertolkt startende bij "Highway of Love" van componist Rudi Ramon Fernand. Ieder nummer kreeg een daverend applaus van het publiek. De nummers "Taa Fa", "Mi Gowtu" en "Pasensi" kregen een staande ovatie. De vertolking van het nummer "Pasensi" door zangeres Yvanca Ritfeld bracht kippenvel bij het publiek. Ze wist de aanwezigen te ontroeren door zelf mee te leven met het nummer. "Wat een performance," was de reactie van enkelen, terwijl ze haar een staande ovatie gaven. Het nummer "Mi Gowtu" werd gezongen door Powl Ameerali.

Het publiek werd ook verrast door de zangeres van het nummer "So Kele Kele" die gedragen werd door vier stevige heren in een draagbaar bed. Ze was als een bruid geheel in het wit gekleed. Aan het einde van het nummer werd zij opgetild 'als bruid' door een stevige heer die haar meenam. Men heeft zich met deze vertolking geamuseerd.

Na de pauze mocht het publiek genieten van optredens van artiesten met Surinaamse roots die internationaal zijn doorgebroken. Het ging om Damaru, Denise Jannah, Edgar Burgos 'Bugru', Keizer en Kenny B. Het publiek kon het maar niet genoeg krijgen van de optredens, waardoor Kenny B. zijn welbekend nummer 'Paramaribo' ook ten gehore bracht.

Van Vliet geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat het zeker een geslaagde avond is geweest en dat de organisatie een uitverkochte show heeft gehad. Met betrekking tot het winnende nummer zegt hij dat het een goede uitslag is. Naar zijn zeggen was het eigenlijk al bekend, omdat de mensen "Ta Faa" al als winnend nummer noemde en zaterdagavond is dat ook tot uitdrukking gekomen.

Watsaam gaat naar huis met 24 karaat gold plated Suripop trofee en een bedrag van SRD 10.000, de tweede plaats met een trofee en SRD 7.500 en de derde plaats ook een trofee en SRD 5.000.

De prijs voor de beste videoclip is uitgereikt aan componist Eros Banket voor het nummer "So Kele Kele".

Vishmohanie Thomas

VANDAAG