Vrouw steekt man dood

Foto: KPS

De 34-jarige Yang Xian Wei is in de nacht van zondag 9 op maandag 10 december door de 31-jarige Alessandra M. neergestoken in een hotel aan de Grongrijpstraat.

De politie van Geyersvlijt deed de plek aan voor onderzoek. Ter plaatse aangekomen, kreeg de politie van het verplegende personeel van een ingeschakelde ambulancedienst te horen, dat Yang Xian Wei overleden was. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de man vast.

Het ontzielde lichaam van Yang Xian Wei vertoonde een steekverwonding in de borststreek. Op camerabeelden is onder andere te zien hoe Alessandra en Yang Xian Wei het hotel binnenstappen en vervolgens een kamer binnengaan. Niet lang daarna is te zien hoe Yang Xian Wei de kamer uitkomt en nabij de ingang van het hotel zijgt. Alessandra komt daarna ook uit de kamer en zonder zich om de man te bekommeren belt zij, wat later zou blijken een taxi, en verlaat daarmee de plek.

Alessandra werd door de politie van Geyersvlijt in nauwe samenwerking met collega’s van de afdeling Kapitale Delicten opgespoord. Zij werd uiteindelijk aangehouden op een woonadres in Paramaribo-Noord. Alessandra was in een vliering gaan schuilen.

Zij verklaarde dat zij een liefdesrelatie had met het slachtoffer langer dan twee jaar. Op die avond hadden zij ruzie, die te maken had met hun relatie. De ruzie liep op een bepaald moment zodanig uit de hand dat zij Yang Xian Wei een verwonding toebracht met een scherp voorwerp.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Alessandra in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam Yang Xian Wei is voor obductie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

VANDAAG