Agros zet 28 dya dya Surinamers in de bloemetjes

Agros zet dya dya Surinamers in de bloemetjes. Foto: Suriname Herald

Gisteravond vond de afsluiting van het “Dya dya sma fu Sranan” project plaats. Het project begon in november. Bij de afsluiting zijn Edgar Sampie, ex-jeugdparlementariër van Sipaliwini en voorzitter van de Big 5 Foundation samen met nog 27 andere Surinamers in de bloemetjes gezet.

In gesprek met Suriname Herald zegt Massive Director van Argos, Melvin Ong a Kwie, dat de medewerkers van Argos van mening waren dat er de afgelopen periode veel negatieve zaken in het nieuws verschenen. Vandaar dat zij besloten met een project te komen dat positief was.

Men kreeg zo de kans om Surinamers voor te dragen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Surinaamse gemeenschap. De verhalen van deze personen werden op de Facebookpagina van Argos geplaatst en eenieder kon deze lezen en delen. “Je hoort vaak dat Suriname geen rolmodellen heeft, maar dit is het bewijs dat er heel veel voorbeeldfiguren in Suriname zijn,” vertelt Ong a Kwie ontroerd.

Uit de 28 mensen, kregen vijf een extra waardering. Merlien Drenthe, Frits van Troon, Helouise Rozenblad, Eddy van der Hilst en Edgar Sampie kregen elk een schenking van SRD 5000 ter financiering van een project naar keuze. Van Troon kreeg een dubbele schenking voor zijn jarenlange inzet als botanicoloog.

VANDAAG