Waidoe: pertinente leugen dat ik eigen fractie ga vormen; ik ben een trotse PL’er

PL-assembleelid William Waidoe. Foto: Suriname Herald

“Het is een pertinente leugen dat ik een eigen fractie ga vormen in het parlement.” Dit zegt PL-volksvertegenwoordiger William Waidoe in gesprek met Suriname Herald. Waidoe laat weten dat de berichten in de media overtrokken en sensationeel zijn. Hij zegt dat zaken helemaal uit hun context zijn gehaald om zo een spanningsveld te creëren.

“Indien ik een eigen fractie ga vormen, zal ik dat aan de partij waar ik toebehoor mededelen en daarna aan het parlement. Ik zeg niet dat het ooit niet zal gebeuren, maar op dit moment is dat een pertinente leugen. Ik ben een trotse PL’er.”

Waidoe zegt dat men zijn uitspraken anders heeft geformuleerd en een verkeerde conclusie heeft getrokken. “Ik maak me niet druk, omdat dat het risico van het vak is.” Tussen Waidoe en PL-voorzitter Paul Somohardjo zijn er geen problemen. De PL’er zegt dat hij tot nu toe de volle ondersteuning heeft gehad om binnen de partij te groeien.

Waidoe stelt dat Somohardjo altijd zijn idool zal blijven, omdat het Somohardjo is die hem in de politiek heeft gebracht. Hij geeft toe dat hij wel heeft aangegeven open te staan voor elke partij. Dit is gezegd, omdat hij de belangen van het land boven het partijbelang stelt. “Dat neemt niet weg dat ik naar een andere partij ga,” meent de politicus. “Wanneer ik ernaar streef om de belangen van Suriname te behartigen, moet dat kunnen zonder de belangen van mijn partij te schaden. Mensen verdraaien zaken,” aldus de PL-volksvertegenwoordiger.

VANDAAG