Bouterse: “Fouten zijn gemaakt bij interne bestuursverkiezingen NDP”

President Desi Bouterse tijdens de persconferentie op het presidentiële paleis. Foto: Suriname Herald

Er zijn fouten gemaakt bij de interne bestuursverkiezingen binnen de Nationale Democratische Partij (NDP). President Desi Bouterse, tevens voorzitter van de NDP, geeft te kennen dat er helaas zaken tijdens de verkiezingen zijn geslopen. Mensen die de verkiezingen hebben verloren, hebben gebruikgemaakt van hun recht om te protesteren zoals is vervat in de statuten van partij.

Bouterse geeft te kennen dat de NDP in een zware verkiezing zit en het niet makkelijk is om in het hoofdbestuur te komen. “Ik denk dat zonder arrogant te zijn, geen enkele partij zoveel treden moet bewandelen om daar te komen,” gaf hij te kennen. Volgens hem golden de geconstateerde tekortkomingen vanuit het hoofdbestuur niet alleen voor een bepaalde gedupeerde groep. Het waren onvolkomenheden die voor de gehele groep gelden.

Als voorzitter van het hoofdbestuur zal hij zijn tijd nemen om de verschillende klachten door te nemen. “Het kost nogal wat tijd, maar ik ben verplicht en doe het volgaarne,” zegt hij. Hij voert verder aan dat de NDP nog niet goed is begonnen met de verkiezingen. Het komende weekend gaat hij richting Nickerie om een oplossing te brengen in een ‘yu o hari o trusu’ situatie in het district met betrekking tot de verkiezingen. Een oplossing in deze kwestie brengen, ziet hij niet als een groot probleem. “Voor de stormen die ik heb weerstaan, is het klein,” zegt Bouterse. Volgens hem zou deze kwestie dodelijk zijn voor een kleine partij.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG