Fictieve ambassademedewerker opgesloten

Eurobiljetten. Foto: Bloomberg

De politie van het ressort Santodorp kreeg op zaterdag 5 januari melding binnen van een ruzie op een woonadres binnen het ressort. De ruzie was bij de woning van de 32-jarige Andy E.

Hij maakte ruzie met de benadeelden O.L. en J.A. De benadeelden deden hun verhaal bij de politie, waaruit bleek dat Andy een oplichter was. Andy deed zich voor als een medewerker op de Nederlandse ambassade.

De benadeelde O.L die een visum voor Nederland wilde hebben, kwam via een vriend in contact met de verdachte Andy. Andy ontving SRD 4000 van O.L. om aan dat visum te komen. Andy loog tegen O.L. dat hij reeds zes jaar werkzaam was op de Nederlandse ambassade.

De benadeelde J.A. is op dezelfde wijze beetgenomen door Andy. Van hem ontving Andy in totaal 800 euro. Op een gegeven moment kwamen O.L. en J.A. tot het besef dat Andy hen had opgelicht.

Andy werd door de politie aangehouden ter zake oplichting en overgebracht naar het politiebureau. Nadat de benadeelden O.L. en J.A. aangifte tegen Andy hadden gedaan, werd hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

VANDAAG