SDU-voorzitter Waterberg gaat voor regeermacht

Het voorlopige bestuur van de SDU onder voorzitterschap van Celsius Waterberg. Foto: Suriname Herald

“Het is mogelijk de verkiezingen te winnen en het is de bedoeling dat wij met de komende verkiezingen meedoen. Als de mensen jouw boodschap begrijpen, gaan ze voor jou kiezen. Wat wij zeggen, gaan we doen en het is mogelijk regeermacht te krijgen,” zei een zelfverzekerde voorzitter van de Sociaal Democratische Unie (SDU), Celsius Waterberg, vrijdag bij de proclamatie van Surinames nieuwste politieke partij.

Waterberg maakte het slecht opgekomen publiek duidelijk dat de SDU voor een nieuwe wind moet zorgen in Suriname en zeker niet gezien moet worden als een afsplitsing van een bestaande partij. “De partij is nieuw; we zijn geen afsplitsing. Niemand moet dat aan u zeggen. We hebben onze eigen ideologie,” haalde hij aan. De bruine partij wil zich vooral inzetten voor de sociaalzwakkeren.

Waterberg zegt ook dat Suriname over voldoende mijnbouwproducten beschikt. Eenieder kan ervan leven en eenieder kan het goed hebben. Niet dat een groep rijker wordt en dat de armen armer worden. De ontwikkeling geldt voor iedereen dwars door alle etnische groepen heen.

De partij wil zich verder inzetten voor de personen met een beperking, goed onderwijs, goede gezondheidszorg en veiligheid in het land. Ook AOV-trekkers moeten een menswaardige uitkering krijgen. Het garanderen van goede huisvesting voor vooral jongeren en goed geordend openbaar vervoer zijn zaken waarvoor de partij zich ook zal inzetten.

Het symbool van de partij bestaat uit de kleuren rood, geel en bruin. De bruine achtergrond symboliseert moederaarde waarop alles van Suriname rust, deelde de voorzitter mee.

Simone Awanna

VANDAAG