Bulgaarse kredietkaartfraudeurs aangehouden in Suriname

Politieauto's. Foto: Politie

Tijdens een actie van een gemengd team bestaande uit leden van de afdelingen Fraude en het Regiobijstandteam Paramaribo (RBTP) zijn op maandag 4 februari aangehouden de 51-jarige Emill K., de 51-jarige Yonko S. en de 44-jarige Nikolay H. De aangehouden personen worden verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en hacking.

Dit drietal, allen Bulgaren, maakt vermoedelijk deel uit van een internationale criminele organisatie, dat ervan verdacht wordt begin vorig jaar door middel van valse pinpassen geldbedragen bij de ATM-machines van enkele lokale bankinstellingen te hebben gelicht.

Bij hun aanhouding zijn er onder meer een groot geldbedrag en een aantal pinpassen in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld.

Vermeldenswaard is dat de afdeling Fraude van de politie binnen korte tijd drie internationale organisaties van kredietkaartfraudeurs heeft ontmanteld.

VANDAAG