Woordenwisseling eindigt in schietpartij

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg vrijdagavond de melding van het Command Center van een schietpartij in de Franchepanestraat, ter hoogte van de Binda Mall.

Toen de politie op de plek aankwam, werd het slachtoffer Clifton, E. aangetroffen met een schotverwonding ter hoogte van zijn borststreek. Deze 42-jarige man verkeerde in kritieke toestand en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De 35-jarige schutter Wensley C. had voor aankomst van de politie de plek verlaten. Hij meldde zich, enige tijd na het incident, op het politiebureau Uitvlugt aan. Hij werd daarbij terstond aangehouden voor onder andere zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapenwet, omdat hij niet beschikt over een vuurwapenvergunning.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat Wensley C. en Clifton E. kennissen van elkaar zijn. Dat zij op die bewuste vrijdagavond een woordenwisseling kregen. Wensley heeft bij de politie verklaard, dat het slachtoffer Clifton op een gegeven moment een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op hem schoot. Daardoor liep hij een schram op aan zijn linkerelleboog. Hij vertoonde een schram aan zijn lichaam ter hoogte van zijn linkerelleboog.

Vervolgens haalde Wensley zijn vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op Clifton met het gevolg, dat die door een kogel geraakt werd in zijn borststreek. Clifton gaf verder aan, dat hij vervolgens plaats nam in zijn auto en wegreed. Voorts dat hij naar de voet van de Wijdenboschbrug reed, alwaar hij zijn vuistvuurwapen weggooide op de berm, nabij de voet van de brug.

De politie is met de verdachte Wensley naar de voet van de brug gereden om, op zijn aanwijzing, het wapen te vinden ten einde dat in beslag te nemen. Dat wapen is vooralsnog niet terecht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Wensley C. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek in deze strafzaak.

VANDAAG