Verdwaalde jongens Kwamalasemutu terecht

De twee zijn die in het bos waren verdwaald. Foto: Suriname Herald

De twee jongens uit het inheemse dorp Kwamalasemutu in het bestuursressort Coeroeni, die vanaf vrijdag in het bos werden vermist, zijn maandagmiddag terecht.

De jongens in de leeftijd van 10 en 12 jaar, waren met hun grootvader gaan vissen. Op een gegeven moment besloten zij alleen terug te keren naar huis, aangezien zij honger hadden. Op de terugweg raakten zij verdwaald in het bos.

Districtscommissaris (dc) Theresia Cirino heeft gelijk na het vernemen van dit voorval de autoriteiten in kennis gesteld. Mede dankzij de snelle actie van het directoraat Nationale Veiligheid, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), de Ministeries van Defensie, Justitie en Politie, lokale militairen en bewoners, die gelijk een zoekactie op touw hebben gezet, zijn de jongens gezond en wel teruggevonden.

Ondanks dat de jongens heel ver het bos waren ingegaan en angsten hebben doorstaan, hebben ze toch een powisie kunnen meenemen naar hun dorp.

De dc is evenals granman Asongo en de bewoners blij dat de autoriteiten gelijk hulp hebben geboden.

VANDAAG