Vrouwen aangehouden voor cocaïnesmokkel

Johan Adolf Pengel International Airport. Foto: Anjali Ramnandanlall

Het Bestrijding Internationale Drugs-team (BID-team) heeft in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 februari, vier vrouwspersonen op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven aangehouden voor cocaïnesmokkel.

Zaterdag werden de 22-jarige Nederlandse Jane F., de 47-jarige Surinaamse Mariska S. en de 26-jarige Française Mariette K. aangehouden. Tijdens controle werden in de koffers van deze drie vrouwspersonen respectievelijk 240, 5.620 en 5.020 gram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De drug was onder andere verstopt in pakken versnaperingen en in een reiskoffer met een zogenaamde dubbele bodem.

De 35-jarige Nederlandse Marchella P.viel zondag ook door de mand. Tijdens controle werden er twee pakken met cocaïne in haar reisbagage aangetroffen met een gewicht van 3.800 gram. Deze hoeveelheid cocaïne is ook in beslag genomen.

Deze vermoedelijke drugskoeriersters en de in beslag genomen drugs zijn door het BID-team overgedragen aan de Narcoticabrigade.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vier vrouwen door de politie in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet op verdovende middelen.

VANDAAG