54-jarige man voor diefstal opgesloten

Een politieauto. Foto: KPS

De politie van het ressort Flora heeft op vrijdag 8 februari een aangifte opgenomen van diefstal van een “32 inch” televisietoestel en een paar sportschoenen. De 54-jarige verdachte Henry E. kwam op 14 februari in beeld als de verdachte in deze diefstalzaak, nadat ene M.L. het politiebureau van ressort Flora aandeed.

Henry E. had de televisie op 11 februari voor hem verkocht en in de avonduren van diezelfde dag kwam hij bij de koper om het televisietoestel terug te nemen. M.L. weigerde het toestel terug te geven en schakelde de politie in.

Op aanwijzing van M.L. werd de verdachte Henry bij een “carwash” op het Floraproject aangehouden. Tijdens de voorgeleiding heeft Henry ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal. Verder heeft hij ook verklaard dat hij M.L. niet kent.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Henry E. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. M.L. is na verhoor heengezonden en het televisietoestel is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De sportschoenen zijn vooralsnog niet terecht.

VANDAAG