NPS verwelkomt 2019 in Coronie

NPS-delegatie in Coronie. Foto: NPS

Voor het eerst in de historie heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) het jaar geopend in Coronie. De jaaropening vond op 16 februari plaats onder grote publieke belangstelling. Verschillende toppers van de partij voerden tijdens de bijeenkomst het woord, aldus de partij in een persbericht.

Wayne Telgt haalde aan dat de NPS ontwikkeling heeft gebracht en dat kan in de toekomst herhaald worden. “Wij willen de goede en betere tijden terug,” zei hij. Na Bouta zal Gregory Rusland de scepter in Suriname zwaaien, voorspelde hij.

Patricia Etnel (assembleelid) gaf aan dat het boek van de NDP nu eindelijk gesloten moet worden. Wo pran’ a bong symbolisch, un go mit a overwinning, bemoedigde ze.

Michael Felisi bracht onder de aandacht dat als de regering iets belooft, vaak het tegenovergestelde gebeurt. Als voorbeeld haalde hij de koers aan die lager zou worden. Het tegenovergestelde is nu merkbaar.

Het neusje van de zalm was de overhandiging van een kettingzaag door de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, aan de ondernemer Holband. Met deze geste geeft de groene partij de push om niet afhankelijk te zijn, maar zelf de tools in handen te nemen om vooruit te komen.

Ondervoorzitter van de groene partij, Jerrel Pawiroredjo, zei dat de partij helpt, indien nodig en ai sorgu dat joe kan set joe egi tori. NPS staat voor zekerheid, betrouwbaarheid en stabiliteit, aldus de ondervoorzitter. In 2020 un mus pot NPS in a leiding foe a kondre, besloot hij.

Bij de afsluiting bracht Rusland in herinnering dat goed bestuur van de groene partij komt. De enige partij die vertrouwen kan brengen, is de NPS. “We komen de zetels in Coronie terughalen,” zei Rusland.

Verder beloofde hij bij de overwinning een instituut in het kokosdistrict voor de landbouwers om de agrarische industrie tot ontwikkeling te brengen.

Er zijn lidmaatschapskaarten overhandigd voor zij die ter plaatste besloten NPS’er te worden.

Tussen de speeches door was er een voordracht van een gedicht, zang en muziek.

VANDAAG