PL-ondervoorzitter Lie A Kwie: Cotino levert kritiek op PL om lijfsbehoud

Rossellie Cotino. Foto: Suriname Herald

De tirade van NDP-parlementariër Rossellie Cotino aan het adres van Nasier Eskak is niet gericht naar Eskak zelf, maar meer naar de leiding van de NDP. Het is een tirade voor lijfsbehoud, omdat de groei van de Pertjajah Luhur (PL) in Wanica haar angst inboezemt, wat haar persoonlijke aanval op Eskak verklaart. Tot deze conclusie komt Abigail Lie A Kwie, ondervoorzitter van de PL, naar aanleiding van de buitensporig felle reactie van Cotino op een toespraak die Eskak onlangs hield op een PL-podium in het district Wanica.

Lie A Kwie zegt graag te willen reageren op de inhoud van het artikel van Cotino, maar dat is volgens haar niet mogelijk, simpelweg, omdat het artikel van Cotino geen inhoud heeft. “Mevrouw Cotino noemt wel een paar zaken op die de NDP wil realiseren, maar verzuimt daarbij te noemen het grote aantal zaken, die – na twee termijnen NDP-beleid – nog steeds niet waargemaakt kunnen worden”, laat de PL-ondervoorzitter optekenen.

Lie A Kwie stelt dat de PL wel degelijk weet wat ontwikkeling voor het volk is. Het is immers de PL, die samen met haar partners ervoor heeft gezorgd dat de drie nullen zijn verdwenen en onze economie weer op de rails heeft gezet, nadat de NDP die kapot had gemaakt. Het is ook de PL die in 2000 ordening heeft gebracht binnen het AOV-gebeuren, nadat de ouderen soms maanden moesten wachten op hun geld. Het is eveneens de PL, die de eerste AOV-verhoging heeft bewerkstelligd.

Na een stilstand van bijkans 25 jaar in de woningbouwsector heeft de PL de eerste LISP in 2002 geïntroduceerd en is wederom met de bouw van woningen gestart in 2006 te Mariënburg en in 2008 ook te Richelieu en Tout Lui Faut. Daarnaast heeft de PL duizenden gronden uitgegeven aan vooral mensen die niet eens wisten waar het domeinkantoor was. Enkele voorbeelden daarvan zijn het oude citrusproject in Paramaribo-Noord en aan de Palissadeweg te Para. “Dus waar heeft mevrouw Cotino het over?”, vraagt Lie A Kwie zich af.

“Feit is: zonder PL geen stabiliteit en geen vooruitgang. En de partij van mevrouw Cotino kan daarvan meepraten. Exponenten van haar partij zijn straks, vanaf 1980, al 25 jaar aan de macht en de enige periode waarin de NDP het land goed heeft kunnen regeren, was toen ze samenwerkte met de PL van 2010 tot 2014,” zegt de PL-ondervoorzitter. Zij stelt dat de PL zo goed als zeker is van twee zetels in Wanica, waarvan die tweede zetel ten koste zal gaan van de NDP.

“Daarmee ruikt mevrouw Cotino gevaar voor haar positie om terug te kunnen komen in 2020. Teneinde haar positie veilig te stellen, probeert zij op deze manier indruk te maken op de leiding van haar partij. Succes daarmee. Want op ons en het volk maakt Cotino al jaren geen indruk meer,” aldus Lie A Kwie namens de PL.

VANDAAG