Twaalf mannen aangehouden; 1500 dozen sigaretten in beslag genomen

Het smokkelwaar. Foto: KPS

De douanerecherche heeft in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 maart acht Braziliaanse bemanningsleden van een zeilschip en vier Surinaamse vrachtwagenchauffeurs aangehouden op een scheepswerf te Domburg voor overtreding van het smokkeldecreet. Er zijn meer dan 1500 dozen sigaretten in beslag genomen.

De twaalf verdachten waren bezig smokkelwaar uit het zeilschip te lossen om die vervolgens in de vrachtwagens te laden. Deze verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De Surinamers zijn: Dinesh R. (33), Vikash R. (35), Awierman L. (33) en Glenn L. (50). De Brazilianen zijn: Osmar P. (40), Tarziso R. (31), Bruno A. (32), Adenil D. (44), Jhones D. (29), Meredilson A. (23), Adriano R. (35) en Lobato D. (51)

De sigaretten zijn van de handelsmerken Tradition en Oris. In het belang van het onderzoek zijn de dozen met sigaretten, de vrachtwagens en het zeilschip in beslag genomen.

De douanerecherche heeft deze zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie.

VANDAAG