Gregory ingesloten voor verkoop van nepgoud

De 33-jarige Gregory W. is op vrijdag 8 maart door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting. Volgens verklaring van een vrouw begaf zij zich op 8 maart in de buurt van de Centrale Markt, alwaar hosselaars ruw goud of gouden sieraden opkopen.

De vrouw werd op een bepaald moment door Gregory W. benaderd, die haar vroeg of zij wat had om te verkopen. Zij gaf hem te kennen dat zij juist ruw goud wilde kopen om een gouden halsketting voor haar zoontje te laten maken. Gregory gaf haar aan dat hij haar hiermee kon helpen voor de prijs van SRD 265 per gram. De aangeefster betaalde Gregory toen 600 euro voor wat zij dacht 17 gram ruw goud te zijn.

De aangeefster ging vervolgens met de gekochte stukjes metaal naar een goudopkoopbedrijf om die voor haar te branden tot één geheel. Toen een medewerker van het bedrijf het metaal begon te branden, zag hij dat het zwart werd. Hij hield de aangeefster toen voor dat het door haar aangeboden metaal nepgoud was.

De benadeelde stapte naar de politie en deed aangifte van oplichting tegen Gregory. Diezelfde dag werd Gregory opgespoord en aangehouden door de politie. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

VANDAAG