NDP-coördinator Frans-Guyana zegt lidmaatschap op

John Samuel. Foto: Suriname Herald

John Samuel, coördinator van de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft zijn lidmaatschap van de NDP opgezegd. In een brief gericht aan de voorzitter van de partij, president Desi Bouterse, deelde Samuel mee dat hij per heden geen deel meer wenst uit te maken van de NDP.

Samuel zei trots te zijn op wat hij samen met de partij heeft bereikt en dat hij samen met anderen een bijdrage heeft kunnen leveren dat Bouterse nu president van Suriname is. Samuel, die consul was op het consulaat van Suriname in Saint-Laurent, Frans-Guyana, heeft op 1 april dit jaar zijn functie uit ontevredenheid neergelegd.

Hij stelde tijdens een persconferentie dat hij zich niet langer wenst te verbinden aan het beleid dat de huidige regering voert jegens de Surinamers in het buurland en dat hij op basis van die reden pas op de plaats maakt.

Samuel zegt niet verder op zaken in te willen gaan. Hij verwijst naar de brief waarmee Suriname Herald hem confronteerde. Wat hij wel aangeeft, is dat hij zich niet meer thuis voelt bij de NDP. “Ik heb leuke momenten gehad en ik dank eenieder daarvoor, waarmee ik in de afgelopen periode heb kunnen werken. Of hij naar een andere partij gaat, wenst hij ook niet te zeggen.”

VANDAAG