Orlando aangehouden voor diefstal en overtreding Wet economische delicten

Gevangenis

De politie van het ressort Coronie heeft op woensdag 10 april de 29-jarige Orlando B. aangehouden voor onder andere diefstal van drie graafmachine en accu’s.

De verdachte Orlando had bij zijn aanhouding 245 kwie-kwies in zijn bezit. Dat betekende dat hij zich ook had schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet economische delicten, omdat het seizoen om deze vissen te vangen momenteel gesloten is. Volgens de Visstand Beschermingswet 1961 (S.B. 1961 no.44 zoals gewijzigd bij S.B. 1981 no. 66) is voor alle kwie-kwie-soorten de tijd van 1 april tot en met 15 juli als gesloten seizoen verklaard.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Orlando door de politie van Coronie in verzekering gesteld.

VANDAAG