Verhoogde controle door politie regio Paramaribo

Foto: Korps Politie Suriname

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagavond binnen het kader van handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten binnen haar werkgebied.

In het ressort Latour zijn drie mannen aangehouden ter zake overtreding van de Wet verdovende middelen. Zij hadden drugs in hun bezit. Voor voorgeleiding en verder onderzoek zijn zij, samen met de drugs, overgedragen aan de politie van het bureau Latour.

Aan de Ringweg zijn vijf bromfietsen in beslag genomen, omdat de bestuurders geen bescheiden van deze motorrijtuigen konden overleggen. Verder waren deze bromfietsen noch verzekerd noch gekeurd. In de avonduren gebruiken jeugdigen de Ringweg om illegale racewedstrijden te houden. Nagegaan zal worden of de in beslag genomen bromfietsen van enig misdrijf afkomstig zijn. Als dat het geval is, zullen de bestuurders moeten instaan voor de strafrechtelijke gevolgen.

Twee autobestuurders zijn ook betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij konden daarbij ook geen bescheiden van hun voertuigen overleggen. De auto’s zijn hangende het onderzoek in beslag genomen. Ook voor wat deze autobestuurders betreft, zal onderzocht worden van wie de auto’s zijn of er misdrijf in het spel is.

Verder heeft de politie heel wat steek-, slag- en kapwapens bij verschillende personen aangetroffen en in beslag genomen.

VANDAAG