Vicepresident vertegenwoordigt president Bouterse in Ghana

Otumfuo Osei Tutu II bracht vorig jaar november, op uitnodiging van president Bouterse, een bezoek aan Suriname. Foto: Kabinet van de Vicepresident

Vicepresident Ashwin Adhin zal president Desi Bouterse, op uitnodiging van Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene, van 19 tot en met 23 april vertegenwoordigen in Ghana. De vicepresident en delegatie zullen tijdens dit bezoek onder andere participeren in de activiteiten rond de 20ste viering van de troonsbestijging van de koning, die plaats zullen vinden in de stad Kumasi.

Ook zal Adhin gedurende dit bezoek de inauguratieplechtigheid van de diplomatieke vertegenwoordiging van de Republiek Suriname, in de Ghanese hoofdstad Accra, verrichten. Met deze vestiging zal Suriname zijn diplomatieke aanwezigheid op het westelijke deel van het Afrikaanse continent hebben bestendigd, meldt het NII.

Voorts past dit bezoek volledig binnen het kader van het buitenlandse beleid inzake versteviging van de Zuid-Zuidsamenwerking, die gericht is op verdere uitvoering van gemaakte afspraken tussen beide landen op historisch, cultureel en economisch gebied.

VANDAAG