Delen Paramaribo staan blank door extreme regenval

Huis dat onder water loopt. Foto: Suriname Herald

Een extreme regenval van gisteravond tot vanmorgen heeft ervoor gezorgd dat delen van Paramaribo blank zijn komen te staan. Verschillende buurten zijn door de regenbuien ondergelopen. Bij sommige burgers drong het water zelfs de huizen binnen. Het gaat om de gebieden als Paramaribo-Noord, Kwatta en omgeving, Abrabroki, de binnenstad en andere plaatsen. In sommige delen stroomt het water wel veel sneller weg dan bij andere.

Ook de Meteorologische Dienst Suriname heeft melding gemaakt van zware onweersbuien die soms met sterke windstoten gepaard kunnen gaan. Mogelijke consequenties die verwacht kunnen worden, zijn: wateroverlast, blikseminslag en schade als gevolg van sterke windstoten. Woensdag wordt eveneens regenachtig weer verwacht dat gepaard kan gaan met zware buien op sommige plaatsen. De buien gaan soms gepaard met onweer en windstoten. Na donderdag nemen de buien wederom af in intensiteit. Aan het einde van de nacht ontstaat mogelijk nevel/mist, vooral in het binnenland, laat de meteorologische dienst weten.

In diverse gebieden was er vandaag door de urenlange regenval bijna geen verschil te zien tussen de weg en trenzen, terwijl op andere plaatsen het water hoog stond en de erven zelfs was binnengestroomd. De slechte afvoer van het water in bepaalde gebieden is onder andere te wijten aan de dichtbegroeide goten in de verschillende omgevingen, maar ook aan nonchalante burgers die niet zorgvuldig omgaan met hun afval.

De wateroverlast zorgt voor ergernis bij de burgers. Een burger geeft aan dat ze met laarzen aan moet douchen, omdat haar badkamer onder water loopt, doordat het water maar niet wegstroomt. Haar badkamer zit al uren onder water en dat is geen hygiënische situatie, geeft ze tegenover Suriname Herald te kennen. Ze doet een beroep op de regering om regelmatig de trenzen en goten op te halen.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG