BEP activeert kernen te Klaaskreek met terughalen ‘stonfutu’s’

BEP heeft kernen geïnstalleerd te Klaaskreek. Foto: BEP
Print Friendly, PDF & Email

De partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) heeft op dinsdag 23 april een 37-man tellende kern te Klaaskreek, in het district Brokopondo, geïnstalleerd. Bij die gelegenheid werden dorpelingen die de partij hadden verlaten in 2010, wederom verwelkomd.

Ettienne With, districtsraadslid van de ABOP in Brokopondo, is één van de stonfutu's van de BEP die deel uitmaakte van de geïnstalleerde kernen. With die een sterke rol heeft gespeeld in de zetelwinst van Ronnie Asabina in 2010, heeft bij die gelegenheid zijn BEP-lidmaatschapskaart uit handen van de voorzitter ontvangen en meteen het werk van de geel-groene partij opgepakt met de belofte de zetel terug te brengen voor de BEP.

Partijvoorzitter Ronny Asabina hield de aanwezigen voor dat zij verantwoordelijk zijn om de partij overal en te allen tijde ‘waardig te vertegenwoordigen’. Hij waarschuwde dat de partij met niemand ruzie heeft en ook niet op oorlogspad is, maar dat juist “broederschap en liefde’ gedeeld worden, want de politiek is geen oorlog of slagveld,” benadrukte hij.

De voorzitter sprak verder zijn tevredenheid en blijdschap uit dat de BEP weer voet aan grond heeft gevonden in het dorp, dat “een heel belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het ontstaan van de partij”. Tenslotte gaf hij aan dat de partij overtuigend groeit, maar zal derhalve toch harder werken om het vertrouwen van de kiezers in het district volledig te herwinnen.

Ondervoorzitter Andy Aboikoni gaf tijdens zijn speech aan dat de BEP geen podiumtaal spreekt. “De BEP is een partij die doet wat hij zegt,” aldus de ondervoorzitter. Aboikoni riep de leden op, om zich niet te laten misleiden door geruchten die door kwaadwilligen worden verspreid via sociale media. Als voorbeeld haalt de BEP-ondervoorzitter de antipropaganda aan, die in 2015 werd gevoerd tegen de BEP om de marronkiezers af te schrikken met de leugen dat “stemmen op de BEP is stemmen op Santokhi als president".

Het veld had toen geluisterd en had de BEP flink afgestraft, vooral in Brokopondo, vervolgde Aboikoni. Anno 2019 heeft men een ander smoesje bedacht met ‘stemmen op de BEP is stemmen op de NDP’. Verder riep Aboikoni de BEP'ers op, om zich waardig te gedragen op sociale media en niet mee te gaan met de ‘sociale media-oorlog’ die gaande is tussen aanhangers van verschillende politieke partijen.

“Laat het merkbaar zijn aan ons gedrag dat de BEP daadwerkelijk de partij is die staat voor broederschap en eenheid in politiek en dat vooral in 2020 met zetelwinst komt.”

VANDAAG