Afperser Clarence S. opgesloten

Foto: Politie
Print Friendly, PDF & Email

De 19-jarige Clarence S. is in de middag van dinsdag 7 mei door de politie van het ressort Santo Dorp aangehouden. Clarence wordt ervan verdacht een mobiel telefoontoestel van een 14-jarige scholier te hebben weggenomen. En wel kort, nadat hij vroeg om die te bezichtigen.

Volgens verklaring van de scholier zat hij in een PSB-lijnbus op weg naar huis. Naast hem zat een man met een fors postuur die hem vroeg of hij beltegoed had. Die man was Clarence S. Nadat de scholier hem had gezegd niet over beltegoed te beschikken, vroeg Clarence hem om zijn telefoon te bezichtigen.

Nadat de scholier de zaktelefoon aan Clarence had overhandigd, zei die hem gelijk dat hij de zaktelefoon zou houden. Vervolgens haalde Clarence een mes tevoorschijn uit zijn schoudertas en drukte die tegen de buik van de scholier. Uit vrees zei de scholier niets en stapte kort daarna uit de bus. De scholier ging gelijk naar het politiebureau Santo Dorp voor het doen van aangifte. Na de aangifte nam de politie de scholier mee in de auto om het gebied af te kammen.

De scholier zag Clarence voor een winkel staan. Clarence werd vervolgens door de politie staande gehouden en gefouilleerd. Op hem is de zaktelefoon van de scholier aangetroffen en een mes. Clarence werd direct aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is deze brutale afperser achter slot en grendel gezet door de politie van Santo Dorp. De mobiele telefoon is intussen afgestaan aan de rechtmatige eigenaar in dezen de scholier.

VANDAAG