First lady doneert schoolspullen aan leerlingen Gakaba en Langa Tabiki

First lady doneert schoolspullen aan leerlingen Gakaba en Langa Tabiki. Foto: NII

Een delegatie bestaande uit onder andere first lady Ingrid Bouterse-Waldring, minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick Kromodihardjo, heeft vandaag een eendaags bezoek gebracht aan de dorpen Gakaba en Langa Tabiki. In Gakaba, een dorp in het Boven-Marowijnegebied, heeft de first lady spullen gedoneerd aan de leerlingen van de basisschool, meldt het NII.

Elke leerling heeft uit handen van de presidentsvrouw een pakketje in ontvangst mogen nemen. Ook heeft zij de leerlingen toegesproken en bemoedigd hun best te blijven doen, zodat zij succesvol worden in de maatschappij en zo het land verder kunnen helpen ontwikkelen. Verder heeft zij beloofd vóór het einde van dit schooljaar elke leerling te voorzien van een schoolpakket voor het komende schooljaar.

Te Langa Tabiki zijn spullen gedoneerd aan de basisschool. Evenals in het dorp Gakaba, heeft elke leerling een pakket ontvangen van de first lady. Ook hier is de toezegging gedaan voor een schoolpakket vóór het einde van dit schooljaar.

Hierna verrichtten Bouterse-Waldring en minister Elias de heropening van het SZF-verstrekpunt in het dorp Langa Tabiki. Dit verstrekpunt was eerder geopend, maar er moesten nog enkele logistieke zaken in orde worden gemaakt. De dorpsbewoners kunnen vanaf nu bij dit verstrekpunt terecht voor het aanvragen en afhalen van hun SZF-kaart en andere diensten van het SZF. Zij hoeven dus niet meer naar Paramaribo af te reizen hiervoor. Dit is kostenbesparend.

Elke leerling heeft uit handen van de presidentsvrouw een pakketje in ontvangst mogen nemen. Foto: NII

VANDAAG