Lekhram Soerdjan nieuwe minister RGB

Minister Lekhram Soerdjan. Foto: Suriname Herald

Minister Lekhram Soerdjan neemt het roer over op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal Rabin Parmessar beëdigd worden tot minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Op LVV ontstond er onlangs binnen de leiding van het ministerie een ernstig meningsverschil met betrekking tot het beleid en de beleidsuitvoering. Tijdens dit onderhoud heeft Soerdjan zich dusdanig beledigd gevoeld dat hij besloot zijn portefeuille ter beschikking te stellen van de president. Bouterse vroeg Soerdjan zijn ontslagbrief aan te houden.

De nieuwe ministers worden donderdag beëdigd door president Desi Bouterse. Vijay Chotkan zal de scepter zwaaien op het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Sergio Akiemboto en André Misiekaba zullen respectievelijk de leiding over nemen op het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en dat van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

VANDAAG