PCS doorloopt certificeringstraject succesvol

Petra van Mastrigt, Kiwa-auditor en Raj Jadnanansing, algemeen directeur PCS. Foto: PCS

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is sedert 2014 ISO-gecertificeerd en werkt binnen dit kader continu aan zijn dienstverlening om kwalitatieve hoogwaardige zorg te kunnen (blijven) bieden aan zijn patiënten of cliënten. Dit meldt PCS in een persbericht.

In april 2017 behaalde PCS met succes de nieuwe ISO-norm 9001:2015 en er worden jaarlijks audits uitgevoerd om na te gaan in hoeverre de organisatie voldoet aan de eisen die gesteld worden in termen van kwaliteitsmanagement. In de periode 09 t/m 14 mei zijn er audits gehouden door Kiwa Nederland, waaraan diverse afdelingen van de instelling hebben deelgenomen. Vooruitlopend hierop zijn er interne audits gevoerd door de kwaliteitsunit om het certificeringstraject in goede banen te leiden. Het PCS heeft deze jaarlijkse audit succesvol mogen doorlopen.

Tijdens de laatst gehouden audits zijn er uiteraard zaken naar boven gekomen die extra aandacht behoeven van alle interne stakeholders en zijn er verbeterpunten die moeten worden aangepakt. Het PCS zal zich te allen tijde blijven beijveren om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening aan de samenleving te garanderen, bevorderen en af te stemmen op de hulpvraag vanuit de samenleving, aldus het PCS.

VANDAAG