Waterberg vraagt aandacht voor problemen bij BOG en lot medewerkers Zorghotel

Assembleelid Waterberg stelt vragen aan minister Elias. Foto: Suriname Herald

Parlementariër Celsius Waterberg die heeft bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling aandacht gevraagd van minister Antoine Elias van Volksgezondheid voor de problemen die zich voordoen bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Het assembleelid zei berichten te hebben ontvangen vanuit het BOG dat het technische personeel aan het wegtrekken is.

Waterberg heeft ook opheldering gevraagd van de minister over de rechtspositie van het personeel van het toenmalige RCR Zorghotel en het Bureau Dak- en Thuislozen die door de overheid zijn overgekocht. Het personeel kan aan het einde van de maand niet rekenen op zijn salaris, omdat het niet weet wie moet uitbetalen. Naar zeggen van Waterberg maakt het personeel zich zorgen over zijn positie, omdat het niet waar het aan toe is.

Elias zei niet op de hoogte te zijn van het wegtrekken van het technische personeel van het BOG. Wat hij wel weet, is dat enkele medische analisten ontslag hebben genomen om elders hun krachten te gaan geven. In zeker drie gevallen heeft het ministerie al voor een oplossing gezorgd voor de medische analisten van het laboratorium. Dat artsen wegtrekken, zal naar zeggen van de volksgezondheidsminister liggen aan het beloningssysteem.

Indien er nog anderen zijn die vertrekken, zal het ministerie zeker voor een aanvulling zorgen, garandeert minister Elias. Over de positie van het personeel van het Zorghotel hield de minister het parlement voor dat de overheid alleen het pand heeft gekocht en het personeel niet heeft overgenomen. Desondanks heeft het Academisch Ziekenhuis Paramaribo enkele personeelsleden in dienst genomen.

Verder is de regering er nog niet over uit hoe de rest van het personeel dat nu tussen wal en schip raakt, gefaciliteerd kan worden. Hij gaf de garantie dat het personeel niet brodeloos gelaten zal worden. Over het lot van de medewerkers van het Bureau Dak- en Thuislozen heeft de minister geen uitspraken gedaan.

VANDAAG