Bouterse wil verkiezingen ingaan als president die het meeste heeft gerealiseerd

President Bouterse. Foto: NII

President Desi Bouterse zei vorige week donderdag tijdens een persconferentie, dat hij de verkiezingen van 2020 wil ingaan als de president die het meeste heeft gerealiseerd voor Suriname.

Hij zegt zijn politieke carrière voort te willen zetten als de president die de meeste verworvenheden tijdens zijn regeerperiode heeft behaald.

Aan de president werd de vraag gesteld hoe hij beoordeeld wenst te worden op het beleid dat is gevoerd onder zijn verantwoordelijkheid sinds 2010. Hij verwees onder andere naar de sociale vooruitgang, economische groei en diversiteit en versterking van ontwikkelingscapaciteit.

Bouterse werd in 2010 gekozen tot president van de Republiek Suriname. In 2015 behaalde zijn partij een meerderheid van 26 zetels in het parlement en kon daarmee alleen regeren. Echter, hij koos voor enkele kleine partijen om een coalitie te vormen. Op 12 augustus 2015 werd Bouterse voor de tweede maal president van Suriname.

VANDAAG