2,500 kg cocaïne uit Suriname onderschept bij Azoren

Op deze vissersboot die ten noorden van de Azoren voer, is op 27 mei 2.500 kilo cocaïne gevonden. Volgens de Spaanse autoriteiten zou de cocaïne uit Suriname afkomstig zijn.

Op een vissersboot die ten noorden van de Azoren voer is op 27 mei 2.500 kilo cocaïne gevonden. De drugs was volgens de Spaanse autoriteiten afkomstig uit Suriname. Aan boord waren zeven bemanningsleden, Spanjaarden uit Galicië en Baskenland, ze zijn aangehouden.

Het schip “Gure Leire” was onder Spaanse vlag op weg naar Spanje. Het schip stond geregistreerd in de Baskische plaats Ondarroa.

De zending was verpakt in 84 balen. Eindbestemming was volgens de Spaanse douane een Spaanse haven, waarschijnlijk aan de Galicische kust. De bedoeling was de drugs onder de dekmantel van vis aan de wal te brengen. Het schip is opgebracht naar de haven van Vigo.

De vangst is de vijfde grote coke-onderschepping in vijf maanden op de Atlantische Oceaan. Twee weken geleden is op 1.230 kilometer afstand van de Canarische eilanden onderschept met 1.500 kilo cocaïne. Dat schip was vanuit Brazilië vertrokken. Recent is er nog 340 kilo cocaïne onderschept in de haven van Leixoes in Porto, Portugal. Vorige week werd in Jamaica 12 kilo cocaïne in beslag genomen die uit Suriname afkomstig zou zijn.

VANDAAG