Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

Jeugdambassadeurs geven infosessie op de St. Gertrudeschool over het milieu. Foto: Sport- en Jeugdzaken

De UNSDG-jeugdambassadeurs (United Nations Sustainable Development Goals), Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken over het milieu en het beschermen daarvan. In het kader hiervan hebben zij op 6 juni op de St. Gertrudeschool een informatiesessie gehouden, waarbij zij hebben verteld hoe belangrijk het milieu is en hoe wij dat kunnen beschermen. De jeugdambassadeurs worden gefaciliteerd door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Dit meldt het ministerie via het NII.

Deze informatiesessie was mede in verband met World Environment Day, die jaarlijks op 5 juni valt. Het thema dit jaar is ‘air pollution’ (luchtvervuiling). “Doel #13, klimaatactie en doel #15, leven op het land, zijn de twee doelen die direct te maken hebben met het milieu,” zegt jeugdambassadeur Hammen. De jeugdambassadeurs hebben de leerlingen van de 5e en 6e klassen op een interactieve manier verteld over luchtvervuiling.

Zij hebben hierbij ook geprobeerd om door middel van filmpjes de oorzaken en gevolgen van milieuvervuiling uit te leggen. De kinderen waren enthousiast en hebben flink geparticipeerd. Zij hebben ook zelf aangegeven hoe zij denken om luchtvervuiling tegen te gaan. Na de infosessie hebben de kinderen gewerkt aan een quiz om te testen hoe goed zij de informatie tot zich hebben genomen.

Pansa zei tot slot dat het goed is dat de jongeren zich aansluiten bij organisaties die werken aan het beschermen van het milieu. Zij heeft de kinderen ook meer aandacht gevraagd voor het lezen over luchtvervuiling. Het is de bedoeling dat deze sessie op meerdere scholen wordt gedaan.

VANDAAG