ABOP-jongeren krijgen politieke training

Trainingskamp ABOP-jongeren. Foto: ABOP-jongeren

De jongeren van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) hadden het afgelopen weekend een trainingskamp. Dit werd te Koina-resort in het district Brokopondo gehouden. Dit kamp is door het jongerenbestuur georganiseerd om de kennis over de politieke discipline te vergroten. De verschillende trainingen zijn door ABOP-kaderleden verzorgd. Een sessie over basic life skills werd ook verzorgd, aldus de jongeren.

De trainingen hadden verschillende onderwerpen zoals de diplomatie en politiek, de decentralisatie en het kiesstelsel, het belang van ondernemerschap en de grondrechten in politiek Suriname.

“Willen wij politiek structureel voeren, dan moeten wij ook structureel te werk gaan,” zegt Stefanus Ligorie, voorzitter van de ABOP-jongeren. Deze trainingen worden gecontinueerd, omdat ze bijdragen aan de vorming van de jongeren. Volgens de voorzitter van de jongeren was het kamp heel erg interessant en leerrijk. Het zijn de jongeren die moeten overnemen en daarvoor moeten zij klaargemaakt worden, zegt Ligorie.

Zaterdagmiddag kregen de jongeren bezoek van de partijleider, Ronnie Brunswijk, waarbij hij hen de moed insprak. Hij heeft de jongeren gemotiveerd om het werk voort te zetten.

VANDAAG