Oud-profvoetballer Aron Winter ontmoet Santokhi

Oud-profvoetballer Aron Winter ontmoet Santokhi. Foto: VHP

Aron Winter, een voormalige Nederlandse profvoetballer en trainer van Surinaamse afkomst, was afgelopen weekend een speciale gast op een sporttoernooi georganiseerd door de VHP-jongeren van Paramaribo. VHP-voorzitter Chan Santokhi mocht uit handen van Winter een gesigneerde oranje voetbal in ontvangst nemen.

Er werd in samenwerking met Frasura Sports een Sranan voetbal knock-out georganiseerd. De VHP-jongeren van Paramaribo willen met dit toernooi de sport stimuleren en bevorderen. VHP-voorzitter Santokhi nam deel aan een penalty shoot-out.

De deelnemende teams aan dit evenement waren onder andere The Predators, Nationaal Leger Saramacca, Team Frasura Sports, SCSV Prem Joti, Tushi Boys, Team Bhai, Stoute Boys, FC Noord, Team Kleine, Team Onbekend, CHN Boys en XM-Eagles.

Winter speelde negen seizoenen voor Ajax, waarmee hij onder meer de UEFA Cup en de Europacup II won. Hij speelde 84 interlands en maakte ook deel uit van de Nederlandse selectie die het EK van 1988 won.

VANDAAG