Zesdeklassers St. Gerardusschool Albina bezoeken first lady

Zesdeklassers St. Gerardusschool Albina bezoeken First lady. Foto: NII

Leerlingen van de zesde klas van de St. Gerardusschool hebben een bezoek gebracht aan het bureau van first lady Ingrid Bouterse-Waldring. Ook heeft deze groep een bezoek gebracht aan De Nationale Assemblee. Deze bezoeken maken deel uit van een reeks educatieve dagtochten. De scholieren hebben verder een rondleiding gehad in de binnenstad van Paramaribo, waarbij zij kennis hebben gemaakt met verschillende monumentale gebouwen en standbeelden, meldt het NII.

Het bezoek aan Paramaribo hebben de scholieren gebracht in aanloop naar de toets, waaraan zij zullen deelnemen van 17 tot en met 18 juli 2019. De kinderen horen over bepaalde plekken, gebouwen of standbeelden in Paramaribo, maar weten niet hoe deze eruit zien. Gezien zij op het punt staan deel te nemen aan de toets is het van eminent belang dat zij het een en ander weten hierover.

Een van de hoogtepunten van hun educatieve dagtocht is het bezoek aan het bureau van de first Lady. De first lady kon vanwege een kleine blessure niet aanwezig zijn, maar de vertegenwoordigers van haar bureau hebben de kinderen ontvangen. Zij hebben de kinderen voorzien van een schooltas met inhoud voor het komende schooljaar en een maaltijd van McDonald’s. De vertegenwoordiger drukte namens de first lady de kinderen op het hart om hun best te doen op school en ervoor te zorgen dat ze allemaal slagen.

VANDAAG