LVV pakt diverse lozingen in Saramacca aan

Lozingen in het district Saramacca worden opgegraven. Foto: LVV

Het onderdirectoraat Landbouw van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Dit meldt het ministerie via het NII.

Het gaat in dezen om de volgende lozingen: Calcutta Oost-Westkanaal, Patarokreek, Karan Anjar Oost-Westlozing, Lozingen te Tijgerkreek en Rasidinlozing. In totaal wordt ruim 30 km aan waterwegen opgehaald door LVV.

Het ministerie heeft eerder beloofd om landelijke aandacht te besteden aan de waterwegen. Dit, omdat een goede waterbeheersing van eminent belang is voor de landbouwactiviteiten in de verschillende districten waar er veel agrarische activiteiten worden uitgevoerd, aldus LVV.

VANDAAG