NII: decoratie Wijnaldum op eigen verzoek afgelast

De spelers van Liverpool vieren feest na een goal van Georginio Wijnaldum. Foto: Getty

De decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum zal geen voortgang vinden. Wijnaldum zou zondag door president Desi Bouterse in Coronie worden gedecoreerd. Volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII) zijn de plechtigheden op verzoek van Wijnaldum afgelast.

“De regering toont alle begrip voor het standpunt. Ze wenst de voetballer alle succes toe in zijn verdere voetbalcarrière,” aldus een verklaring van het Nationaal Informatie Instituut.

Op Facebook werd de decoratie van Wijnaldum een politieke stunt van de regering genoemd, ommdat er op dezelfde dag in Coronie een NDP-massameeting is gepland. Ivan Graanoogst, NDP-coördinator van het district Coronie, geeft in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat het niet om een politieke stunt gaat.

Na de decoratie zou de president zijn partijgenoten toespreken in het partijcentrum van Coronie. “De twee activiteiten hebben in feite niet zoveel met elkaar te maken, dan wel dat er een persoon is die daar centraal staat en dat is de president,” merkte Graanoogst op.

De profvoetballer is donderdag door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken op de Johan Adolf Pengel Luchthaven ontvangen. Op de luchthaven werd de voetballer omringd door fans die graag met hem op de foto wilden.

VANDAAG