Narcoticabrigade pleegt inval en stuit op grote hoeveelheid hasj

Hasj

Rechercheurs van de afdeling Narcoticabrigade, bijgestaan door leden van het Arrestatieteam (AT), hebben op donderdagmorgen 13 juni een inval gepleegd op een woonadres aan de Begoniastraat in Paramaribo. Daarbij is de 23-jarige huisbewoner Furgill S. aangehouden voor onder andere overtreding van de Wet verdovende middelen.

Bij een ingesteld onderzoek heeft de politie in het huis en in twee voertuigen op dat woonadres een hoeveelheid hasj met een totaalgewicht van ruim 12 kilogram aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft ook een groot geldbedrag in euro’s en een motorfiets op het adres in kwestie aangetroffen en in beslag genomen.

De politie vermoedt dat het geld van misdrijf afkomstig is. De motorfiets is vermoedelijk ook door misdrijf verkregen, omdat Furgill geen bescheiden van dat voertuig kan overleggen. De twee auto’s, waarin de hasj is aangetroffen, zijn hangende het onderzoek ook in beslag genomen.

Furgill is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

VANDAAG