Joan Wielzen: Coronianen moeten zich bundelen voor verdere ontwikkeling Coronie

NDP-volksvertegenwoordiger Wielzen tijdens de NDP-massameeting in Coronie

NDP-volksvertegenwoordiger van Coronie, Joan Wielzen, heeft zondagavond haar districtsgenoten opgeroepen, gebruik te maken van de potentie om het district verder te ontwikkelen. Ze vindt dat de Coronianen zich moeten bundelen om dit te kunnen realiseren. Ze deed deze oproep tijdens een NDP-massameeting in Coronie.

Coronie kan meer uit de agrarische sector halen. Het district beschikt over de infrastructuur om te kweken en de bodem is goed voor de landbouwsector. Echter, de bewoners missen de begeleiding en ondersteuning om op grote schaal aan de slag te gaan, zei het NDP-assembleelid. Ook de visserijsector en de bijenteelt kunnen volgens haar goed aanslaan. Volgens de politica heeft de huidige regering de mogelijkheden gecreëerd om deze sectoren te ontwikkelen. Het volk moet deze kansen aangrijpen en aan de slag gaan.

Zo noemde Wielzen het Suriname Agriculture Market Acces Project (SAMAP) dat financiële en technische mogelijkheden biedt aan personen die in de productiesector willen. Indien we werkelijk de voedselschuur willen worden, moeten Coronianen aan de slag gaan, zodat Suriname dit doel kan bereiken.

De pas aangetreden minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Rabin Parmessar, was een week geleden op werkbezoek in het district. Tijdens dit bezoek heeft Parmessar concrete voorstellen gedaan om de agrarische sector in Coronie op poten te zetten, maar alles hangt af van de gemeenschap zelf die bereid moet zijn om te werken aan de vooruitgang en ontwikkeling van haar eigen district, meent Wielzen.

Zij riep op de natte en droge infrastructuur in orde te maken. Indien die niet in orde komt, zullen de producties ook verloren gaan. Wielzen vraagt president Desi Bouterse om een waterschapsraad voor het district te installeren.

VANDAAG