17-jarige voor diefstal ingesloten

Gevangenis

De politie van het ressort Jarikaba heeft op zondag 16 juni de 17-jarige R.M. in verzekering gesteld voor gekwalificeerde diefstal.

Hij drong de woning van een seniorenburger binnen en nam daaruit goederen en een geldbedrag in vreemde valuta weg. De benadeelde deed aangifte van dit strafbaar feit, maar wist toen niet wie de inbreker was. Naderhand kreeg hij de informatie dat R.M. met vreemde valuta op zak liep. De aangever is een familielid tevens buurman van R.M.

De benadeelde ging thuis bij R.M. en confronteerde hem met de verkregen informatie. R.M. gaf toe dat hij de diefstal had gepleegd. Hij had een deel van het geld nog in zijn bezit. R.M. is toen door zijn vader gebracht naar de politie. Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld. Het geld dat hij nog over heeft, is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

VANDAAG